База даних з інтерактивною мапою з прикладами недбалого відношення мешканців до середовища міста.

CommunityWalk Map - ДОШКА ГАНЬБИ

Як що у вас є яскравий зразок як спотворюється наше місто-залиште коментар з описом, фотографією (бажано) та адресою. Як альтернатива: зареєструйтесь по посиланню (www.communitywalk.com/lviv) і тоді ви зможете самі розміщувати помітки на карті Львова.

неділю, 13 січня 2008 р.

вул. Воля (увага, шукаю фото)

"...Ця дільниця була забудована дво-, триповерховими будинками у стилі функціоналізму, розробленого в 1920-х німецькою архітектурною та дизайнерською школою "Баугауз" з міста Дессау. Це будівлі правильної геометричної форми з прямокутними вікнами без архітектурних прикрас. У центрі міста вони зливались зі забудовою, що вже існувала, заповнюючи проміжки між будинками, а на околицях їх споруджували окремо серед зелені, відповідаючи модній тоді концепції міста-саду.

У Тель-Авіві такий район забудови 1930-х рр. ЮНЕСКО 2003 року внесло до Реєстру всесвітньої спадщини. Там намагаються зберегти цю забудову, і власників будинків під час ремонтів та перебудов заохочують підтримувати цей, хоч і не дуже вишуканий, однак своєрідний архітектурний стиль.

У королівському столичному місті Львові в стилі "Баугаузу" забудовували й інші райони. Це, зокрема, Професорська колонія, Ялівець та південні схили Кайзервальду на Горішньому Личакові.

Однак львівський "Баугауз" уже не має шансів потрапити до спадщини ЮНЕСКО, бо впродовж останніх років чимало цих будинків кардинально перебудовують, довкола них з'являються височезні оборонні мури. А між ними на кожному вільному клаптику намагаються спорудити щось таке, що руйнує історичне архітектурне середовище..."

Текст: postup.brama.com/usual.php?what=43040 Газета "Поступ" 23 липня 2005 р., Ігор МЕЛЬНИК