База даних з інтерактивною мапою з прикладами недбалого відношення мешканців до середовища міста.

CommunityWalk Map - ДОШКА ГАНЬБИ

Як що у вас є яскравий зразок як спотворюється наше місто-залиште коментар з описом, фотографією (бажано) та адресою. Як альтернатива: зареєструйтесь по посиланню (www.communitywalk.com/lviv) і тоді ви зможете самі розміщувати помітки на карті Львова.

суботу, 1 вересня 2007 р.

Виконком заборонив самовільно змінювати вікна і двері в центрі Львова
31 серпня 2007 16:24

Заміну та встановлення вікон і дверей на фасадах всіх форм власності, що розміщені в історичному ареалі міста, відтепер можна буде здійснити лише за наявності погодженої проектної документації. Відповідне рішення прийняв сьогодні виконком міської ради.

Згідно з цим рішенням, заміна вікон і дверей в житлових будинках, які є пам’ятками архітектури, має проводитися комплексно за кошти міського бюджету. Якщо ж мешканці змінюватимуть вікна і двері за власний кошт, то рішення передбачає компенсацію для них по сплаті за отриманий кредит, у рамках програми енергозбереження.

Що стосується тих вікон і дверей, які вже замінили у центрі, то наразі механізму їх впорядкування немає. Міський голова Львова Андрій Садовийдоручив юридичному управлінню виробити такий механізм, оскільки зараз на це міська рада не може вплинути, бо це належить до категорії адміністративних порушень. «Це питання дуже важливе, бо йдеться про обличчя нашого міста. На наших будинках – народна творчість», – сказав він.

Як зазначила начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, за останній рік до суду не було передано жодної справи, пов’язаної із самовільною заміною вікон і дверей у центрі Львова. Причина цього – відсутність відповідного регуляторного акту міської ради.

Крім цього Андрій Садовий доручив головам районних адміністрацій до 1 грудня провести інвентаризацію фасадів будівель у межах історичного ареалу міста. За результатами інвентаризації має бути сформований перелік будинків, на яких протягом 2008-2012 рр. буде проводитися планова реставрація вікон і дверей.

http://www.portal.lviv.ua/news/2007/08/31/162458.html